Topolino Club Nederland

Anno 27-05-1967 te Zoelen

Inlogformulier

Federazione Europea Fiat Topolino

( F.E.F.T)


Zes nationale Topolino clubs, te weten: 
            * Topolino Club
Nederland, 
            * Topolino Club Zurich,
            * Topolino Autoclub Italia,
            * Squadra Topolino Bern,
            * Topolino Club
Deutschland 
            * Topolino Club
Innerschweiz Luzern
hebben in november 2006 te Frankfurt de federatie opgericht. Hierna volgen:               
             * Topolino Car België  aangesloten in 2014 

             * Club "Amici Della Topolino" Belluno aangesloten 2015

             * Club Topolino Fiat Torino aangesloten 2015

      

De federatie is (nog) geen, nationaal of Europees geregistreerde organisatie.

De federatie is toegankelijk voor alle Europese Topolino clubs die het in stand houden van de Fiats van het type Topolino als (statutair- c.q. verenigings-) doel hebben. Daaronder zijn ook gerangschikt de op basis van de Topolino talrijke en zeer diverse, in licentie vervaardigde modellen. Zoals o.a. de Simca 5, de NSU, de Weinsberg en vele, meestal Italiaanse, speciaal carrosserieën.
Primair doel van de federatie is de planning van de talrijke nationale evenementen van alle nationale clubs op elkaar af te stemmen. Op aanwijzing van de federatie organiseert één van de deelnemende Topolino clubs het jaarlijks internationaal evenement voor alle clubleden van de aangesloten Topolino clubs.

In november 2007 was in Zürich de eerste formele bijeenkomst van de nieuw gevestigde federatie. Op die eerste bijeenkomst is het collectief te voeren logo vastgesteld. Alle deelnemende clubs voeren het federatielogo op hun club uitingen, zoals websites en briefpapier.

Ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis, zoals een lustrumviering van een van de bij de federatie aangesloten clubs, organiseert de federatie 1 maal per jaar een internationaal evenement. Men noemt dit een FEDERATIE – EVENEMENT. Evenementen of meetings van de nationale clubs, waartoe overigens altijd ook leden van andere Topolinoclubs welkom zijn, worden aangeduid als NATIONALE  MEETINGS